Boten vast in sluis

01-07-2015 112 Redactie

VLAARDINGEN – Wat precies de oorzaak was, daar werd nog even over gediscussieerd door de sluiswachter en de eigenaren van twee boten. Het probleem was in ieder geval duidelijk: twee boten waren vandaag aan het eind van de middag vast komen te liggen in de Vlaardinger Driesluizen, op de overgang van de Kortedijk naar de Hoogstraat.

De betreffende sluis is een zelfbedieningssluis; door 2 euro in de automaat te werpen wordt deze sluis in werking gezet. Er hangt echter ook een soort koord waaraan getrokken kan worden en gebeurt dat twee keer dan wordt er een noodstop geregistreerd, volgens de sluiswachter. Waarschijnlijk is het daar misgegaan en het duurde anderhalf uur voordat het probleem was opgelost.

Anderhalf uur wachten dus, want de sluiswachter annex monteur was nog bezig met de Delflandse Buitensluis die ook de nodige problemen vertoonde. Een rondje Vlaardingse Vaart was er voor de pleziervaarders toen al niet meer bij, dus terug naar de Oude Haven. Even na kwart over zeven was het leed geleden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date