Bankrekening Gelderse man in Vlaardingen leeggeplukt

21-03-2022 112 Redactie

VLAARDINGEN - Het lijkt aan de orde van de dag, bankhelpdeskfraude! Het overkwam ook een man uit het Gelderse Wehl. Hij gelooft de kletspraatjes van de zogenaamde bankmedewerker die hem belt. Vervolgens werden in Vlaardingen duizenden euro’s van zijn bankrekening gepind.

Het slachtoffer wordt op 9 oktober 2021 gebeld met de mededeling dat er iets mis is met zijn rekening. Maar de 'bankmedewerker' laat weten dat alles in orde komt als het slachtoffer zijn pas en een briefje met zijn pincode in een envelop stopt en die meegeeft aan iemand die bij hem langskomt. Nadat de envelop is opgehaald, wordt er op het Liesveld in Vlaardingen geld van de bankrekening van het slachtoffer gehaald. En niet veel later ook bij een automaat in een winkel aan de Blokmakersplaats.

De pinner is gefilmd en er is ook een handlanger is te zien op de telefoon van de pinner, als ze in de winkel met elkaar aan het videobellen zijn. Wie herkent één of beide mannen? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date