Attentie waar is de Buurtpreventie?

04-01-2023 112 Redactie

VLAARDINGEN – De gele bordjes hangen nog aan de ingang van zo’n beetje elke Vlaardingse wijk, maar je hoort er eigenlijk weinig over: De Buurtpreventie. Josette Hogewoning, raadslid van ONS Vlaardingen, was er jaren geleden zelf bij betrokken maar weet ook niet precies hoe het zit. Hogewoning klom daarom ‘in de pen’ en stelde er deze week vragen over aan het college van burgemeester en wethouders.

,,Ik spreek nog regelmatig vrijwilligers en ex vrijwilligers’’, aldus Hogewoning. ,,Vanuit die contacten word ik de laatste tijd geconfronteerd met vragen (over Buurtpreventie) waarop ik geen antwoord kan geven. De laatste maal dat wij er als raad mee zijn geconfronteerd was bij het inwerkprogramma voor de raad waarbij het weliswaar genoemd wordt onder de werkzaamheden van Toezicht en Handhaving maar inhoudelijk werd daar niet op ingegaan’’.

Een vreemde zaak, en Josette Hogewoning stelt vast dat (zelfs) in het actuele Veiligheidsplan van de gemeente Vlaardingen er niets over vermeld wordt. ,,Heeft de Buurtpreventie nog toekomst?’’, zo vraagt ze het college, en zo nee: waarom niet? Daarbij vraagt ze ook hoeveel vrijwilligers er nog zijn en of  er nog gebruik wordt gemaakt van ‘pandjes’ van Waterweg Wonen of Samenwerking als uitvalsbasis in de Vlaardingse wijken. Kortom, waar is de Buurtpreventie gebleven? Het college heeft, volgens de geldende regels, 30 dagen om met antwoorden te komen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date