Asbest vrijgekomen bij brand

10-03-2015 112 Redactie

VLAARDINGEN - Op de hoek Parallelweg/Westhavenkade zijn enkele snippers asbest gevonden die zijn vrijgekomen bij de brand die zondagavond het kantoorpand van Minters goeddeels heeft verwoest. De omgeving van het pand en de Westhavenkade zijn afgezet en er wordt meteen begonnen met het opruimen van de asbest. De gemeente verwacht vanavond klaar te zijn met de sanering.

Voor de bewoners van het pand naast Prikkewater betekent dit dat zij hun huis niet kunnen bereiken. Niemand mag het gebied betreden. De asbestsanering begint hier op de stoep voor de woningen. Daarna worden de daar geparkeerde auto's gereinigd en daarna de weg. Het asbesthoudend materiaal is mogelijk afkomstig van het dak van Partycentrum Prikkewater.

De brand blijft sowieso de gemoederen bezig houden. Er werd ook nog even gevreesd voor instortingsgevaar van de getroffen panden. Bouw- en woningtoezicht deed gisteren onderzoek maar liet al snel weten dat er van instortingsgevaar geen sprake is.

Ook werd gisteren onderzoek gedaan naar asbest. RTV Rijnmond meldde vervolgens dat er geen asbest zou zijn vrijgekomen maar dat blijkt vandaag dus toch iets anders te liggen. De wind stond tijdens de brand enige tijd over de haven richting de Oostwijk. De vraag is hoever de asbest zich kan hebben verspreid.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date