Achtjarig jochie beroofd van Pokémonkaart

17-08-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN – De achtjarige Melle is sinds vandaag een illusie – en een waardevolle Pokémonkaart – armer. De jongen ging naar de ruilmiddag die Bart Smit op het Liesveld had georganiseerd. Trots nam hij zijn mooiste kaart mee, een zeldzaam exemplaar dat zo’n twintig euro waard is.

Dat had hij misschien beter niet kunnen doen. Hij werd door drie grotere jongens (naar schatting twaalf tot veertien jaar, turks/marokkaans uiterlijk) meegelokt buiten het zicht van de Bart Smit-medewerker helemaal tot aan de Melbalino ijssalon. Daar hebben ze de kaart uit zijn handen getrokken en zijn hard weggerend.

,,Melle kwam volledig over zijn toeren thuis’’, vertelt moeder Mariska. Zij vraagt aan ouders van kinderen die daar ook waren om te vragen of zij iets gezien hebben en om te checken of hun kind het onderstaande kaartje heeft en hoe hij daaraan is gekomen.

Ook Melle’s tienjarige broer Sonne kreeg later met het drietal te maken. Hij werd bij de parkeergarage achter Albert Hein opgewacht. ,,Ze hebben geprobeerd om zijn kaartjes uit z'n zak te stelen. Hij werd woest en is gaan schelden, waarop ze hem geslagen hebben’’, vertelt Mariska.

Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Het straatroofteam gaat camerabeelden opvragen.Gerelateerd