Aanrijtijden politie kunnen beter

07-04-2016 112 Redactie

VLAARDINGEN – In 2015 was de politie er in Vlaardingen in 79,4 % van de gevallen op tijd bij, bij een spoedmelding. Op tijd betekent hier binnen een kwartier. Landelijk kwam de politie bij 85 procent van de meldingen op tijd aan. Dat is een lichte daling vergeleken met 2014, toen was het nog ruim 86 procent. Het streven is om in negen van de tien gevallen binnen een kwartier op de juiste plek te zijn. Vorig jaar werd die zogenoemde aanrijtijd in slechts 70 van de 393 gemeentes gehaald.

Het percentage dat de politie er in Schiedam binnen een kwartier bij een spoedmelding is bedraagt 82,8 %. In Maassluis is het percentage 82,1 %. Hoe meer een gebied verstedelijkt is, hoe hoger doorgaans de percentages liggen. Als de politie een groter gebied moet bestrijken zoals in onze regio of op het platteland liggen de percentages lager.

Overigens is niet duidelijk hoe hoog de afwijkingen zijn van het streven om ergens binnen een kwartier te zijn. Mogelijk betekent dit dat er in veel gevallen niet veel meer dan een minuut ‘overschreden’ wordt.

 

Gerelateerd