Categorieën

Service

Aangifte doen ? Dat kan toch beter !

Aangifte doen ? Dat kan toch beter !
112

Aangifte doen ? Dat kan toch beter !

  • Redactie
  • 10-12-2015
  • 112
Aangifte doen ? Dat kan toch beter !

VLAARDINGEN – Sommige gasten van lunchroom Ka & de Bolle aan het Veerplein kijken, bij grote drukte, noodgedwongen tegen enkele houten panelen aan. Er is sinds vrijdag sprake van een dichtgespijkerd raam dat de nacht ervoor is ingegooid. De lunchroom in het hart van de stad aan het Veerplein kreeg ’s nachts ongenood bezoek van dieven die het voorzien hadden op wat los geld en enkele flessen drank. De schade is waarschijnlijk groter dan de waarde van het geld en de weggenomen goederen. Voor eigenaresse Karin Voets is het de tweede keer in enkele maanden tijd dat ze slachtoffer is van criminaliteit; in augustus werd er al eens door inbrekers aan de achterkant toegang geforceerd tot haar zaak.

Na de inbraak van afgelopen donderdag zijn er politiemedewerkers langs geweest om de schade op te nemen en sporen vast te leggen. Er werd daarbij tenminste één goede vingerafdruk gevonden. Ook zijn er opnames beschikbaar, beelden gemaakt door de camera’s van het Hommerson Casino erachter. Daarop zijn twee jonge mannen te zien met fiets, die eenmaal heen en dan weer terug fietsen achter het pand. Van de camera’s van de gemeente zelf viel weinig te verwachten: het was slecht weer en die beelden zijn dan weer onbruikbaar.

Karin Voets wilde een afspraak maken om aangifte te doen. ,,Dat kunt u in dit geval simpel online doen’’, was het antwoord vanuit de politie. Na enkele vragen via het internet te hebben beantwoord bleek dit feitelijk niet mogelijk. De gegevens die de politie eerder had verzameld ter plekke waren nodig. Dan toch maar even aandringen en uitleggen hoe dat precies online niet lukte en uiteindelijk een afspraak gemaakt.

Al met al omslachtig en het pleidooi van ONS Vlaardingen om ter plekke een goede aangifte te kunnen opnemen, noodzakelijk immers voor de verzekering, kan misschien sneller werkelijkheid worden dan nu het geval is. Uit onderzoek van diezelfde partij bleek immers ook al dat het winkeliers veel tijd en geld kost om naar het politiebureau te gaan. Ofwel je moet je zaak tijdelijk sluiten of aan een enkel personeelslid overlaten en dat scheelt altijd omzet. Soms nog meer dan de geleden schade.