47-jarige Vlaardinger bekent overval hobbywinkel Rotterdam

28-09-2018 112 Redactie

VLAARDINGEN/ROTTEFRDAM - Maandag 14 mei rond 17.50 uur overviel een man de hobbywinkel Pipoos op het Binnenwegplein. De dader meldde zich nadat de zaak met camerabeelden deze week verscheen in Opsporing Verzocht. De 47-jarige man uit Vlaardingen zit vast.

Een overvaller bedreigde woensdagavond 14 mei de medewerkster van de Pipoos op het Binnenwegplein met een mes. Uiteindelijk zonder resultaat. Bovendien wist hij te ontkomen. Wel stond de man op beelden uit de omgeving en dat leverde resultaat op. Hij meldde zich aan het politiebureau. De Vlaardinger van 47 jaar zit vast.

Wat gebeurde er die avond?
De medewerkster stond rond 17.50 uur achter de kassa toen de verdachte de winkel binnenkwam. Hij liep direct naar de kassa en eiste dat het apparaat zou worden openmaakt. Vervolgens pakte hij een groot mes en hield dit ongeveer 5 cm van het slachtoffer. Zij probeerde ondertussen de kassa open te maken, maar kreeg dit niet voor elkaar. Omdat de verdachte geïrriteerd raakte, probeerde hij uiteindelijk zelf de kassa te kraken met het mes. Op dat moment vluchtte het slachtoffer naar het magazijn waar ook een collega van haar was. Vanuit die ruimte hoorden ze een hoop lawaai. Toen ze kort hierna gingen kijken, bleek de verdacht de winkel verlaten te hebben. Ze zagen dat de kassa omver was gegooid en alles van de balie op de grond lag. Er werd niets buitgemaakt.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date