'Vuurwerk veroorzaakte brand Insulindesingel'

18-01-2019 112 Redactie

VLAARDINGEN - Vuurwerk dat in dakgoot terechtkwam, veroorzaakte tijdens de jaarwisseling de brand aan de Insulindesingel. Dit blijkt uit onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf dat door Waterweg Wonen werd ingeschakeld. ,,Een technische oorzaak is 100 procent uitgesloten'', zo laat de woningcorporatie weten.

De brand bleek moeilijk onder controle te krijgen. Het vuur kon zich flink uitbreiden en tegen de tijd dat de brandweer het sein brand meester kon geven, bleken vijftien woningen onbewoonbaar. Maar liefst 27 woningen werden ontruimd. Inmiddels zijn twee van de vijftien woningen zijn weer bewoonbaar. De bewoners zijn weer terug in hun huis. De overige getroffen bewoners hebben allemaal onderdak. Sommigen via vrienden/ familie, anderen kregen tijdelijk een woning via Waterweg Wonen of kozen ervoor te verhuizen naar een andere woning.

De bewoners hebben alle bruikbare persoonlijke/ waardevolle spullen uit de woningen gehaald. De woningen zijn ook bezocht door verschillende verzekeraars. Na het leeghalen en strippen van de woningen starten de herstelwerkzaamheden. De verwachting is dat de bewoners in maart weer terug naar hun huis kunnen.Gerelateerd