Categorieën

Service

VCA Nederland

VCA Nederland

Terug
/files/bedrijven/vcanl/vcanlfoto.jpg

Al bijna vijftien jaar is VCANederland dé specialist op het gebied van veiligheidsopleidingen rondom de VGM Checklist Aannemers, beter bekend als VCA. Vakmensen die actief zijn in een werkomgeving met verhoogde veiligheidsrisico’s kunnen bij VCANederland terecht voor een VCA cursus. Het doel van zo’n cursus is het behalen van het VCA-diploma. Professionals die in het bezit zijn van het VCA-diploma laten daarmee zien dat ze weten hoe ze veilig, gezond en met oog voor het milieu hun werk kunnen doen.

Voor wie is VCA bedoeld?

VCA is in principe van toegevoegde waarde voor iedereen die tijdens zijn of haar werk te maken krijgt met potentieel gevaarlijke situaties. Er zijn verschillende soorten VCA-diploma’s: voor operationeel medewerkers (VCA Basis), meewerkende leidinggevenden (VOL-VCA) en medewerkers van uitzendbureaus die mensen detacheren bij organisaties met verhoogde veiligheidsrisico’s (VIL-VCU). Steeds meer organisaties die opdrachten aanbesteden, stellen het VCA-certificaat verplicht. Veiligheid, gezondheid en milieu blijven immers onveranderd belangrijk voor mens, economie en natuur.

Voor elke cursist een passende VCA-cursus

VCANederland is een van Nederlands grootste aanbieders van VCA-opleidingen. Mensen die potentieel gevaarlijk werk doen, kunnen bij VCANederland terecht voor een breed aanbod VCA-cursussen, klassikaal of als online elearning, met of zonder VCA examen. Veel opleidingen van VCANederland zijn ook beschikbaar in andere talen, zoals Engels, Pools, Turks of Arabisch. Op deze manier heeft VCANederland voor elke cursist een passende opleiding.

Waarom VCA Nederland?


Trainingslocaties door het hele land
VCANederland beschikt over locaties door heel Nederland. Zo hoeven cursisten nooit ver te reizen om een opleiding te volgen of een examen te doen. Ook voor opleidingen VCA Rotterdam zijn er tal van mogelijkheden. Zo kunnen cursisten bij VCANederland terecht voor een VCA cursus in Rotterdam, VCA examen in Vlaardingen of VCA examen in Hoogvliet.

Cursussen van VCANederland gaan altijd door
VCANederland ken een 100% startgarantie. Dat betekent dat alle cursussen en examens altijd doorgaan, ook als er onvoldoende inschrijvingen zijn.

Meer dan 90% van de cursisten slaagt de eerste keer
VCANederland werkt alleen met professionele docenten en lesmateriaal dat is aangepast op de meest actuele ontwikkelingen en wet- en regelgeving. Hierdoor slaagt het grootste deel van de cursisten direct de eerste keer voor het VCA-examen.

NRTO-keurmerk
VCANederland heeft het keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Hiermee laat VCANederland zien dat wordt voldaan aan hoge kwaliteitseisen als het gaat om bijvoorbeeld dienstverlening, klantvriendelijkheid en deskundigheid.

Onderdeel van Kiwa

VCANederland is onderdeel van Kiwa, wereldwijd toonaangevend op het gebied van testen, inspectie en certificering. Kiwa ondersteunt organisaties bij het creëren van vertrouwen in hun producten, diensten, processen, medewerkers en (management)systemen. Kiwa heeft ruim tienduizend medewerkers, werkzaam in meer dan 35 landen in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Oceanië. Het hoofdkantoor van Kiwa bevindt zich in Rijswijk. Kiwa is lid van de wereldwijde SHV Family of Companies.