Plantage Pontier


In 1924 begonnen als Boekhuis Den Draak, in 2011 overgenomen door boek- en kantoorboekhandel Aart Pontier B.V. is Plantage Pontier met recht geworteld in de Vlaardingse samenleving. Geen enkele andere boekhandel heeft zich in de loop van haar bestaan weten op te werken naar een vaste waarde in de stad.

In de moeilijke dertiger jaren en de oorlogsjaren, zich staande houdend met de verhuur van boeken, via de naoorlogse jaren, waarin de Nederlandse samenleving in toenemende mate geld overhad voor een goed boek groeide Boekhuis Den Draak uit tot de grootste boekhandel in Vlaardingen.

De winkel heeft zich,ondanks de huidige crisistijd, waarin de bedreigingen voor de boekhandel van alle kanten lijken te komen: digitalisering van boeken, on-line winkels, ontlezing en tal van andere nadelige invloeden; met een verbazingwekkende flexibiliteit weten staande te houden.

Niet in het minst door blijvend te kiezen voor de klassieke waarden van het boekenvak: service, vakkennis, snelheid van handelen, een uitgelezen assortiment en last but not least: persoonlijke aandacht voor de wensen van de klant. Door de klant te kennen als mens en als consument, is het mogelijk gebleken om alle bedreigingen tot op heden het hoofd te bieden.

In februari 2011 werd de winkel overgenomen door de al sinds september 1949 gevestigde boekhandel Aart Pontier in Vlaardingen. Oprichter Aart Pontier begon op Donderdag 8 september 1949 de eerste speciaalzaak in boeken in Vlaardingen. Zoon Gerard die in 1984 de boekhandel overnam en gevestigd is in winkelcentrum De Loper in Vlaardingen-Holy zag kansen om de boekhandel op het Veerplein nieuw leven in te blazen.

Met grote voortvarendheid werd in juli 2011 door de medewerkers begonnen met het praktisch volledig strippen van de winkel. Doordat de winkel tijdens de verbouwing gewoon open bleef werden de klanten van begin af aan betrokken bij de verbouwing. Het gonsde dan ook wekenlang van de verhalen over Plantage Pontier die verbouwd werd.

Het Plantage concept in de mooiste uitvoering tot nu toe, is het resultaat. Licht, ruim en overzichtelijk, zijn de termen die aan het interieur van de begane grond kunnen worden toegeschreven. Door de ruime opzet is de winkel op de begane grond ook zeer rolstoelvriendelijk.

In het souterrain van het pand is alles erop gericht de klant een omgeving te bieden die hem langer doet dralen en dwalen. Een comfortabele zithoek, uitgekiende verlichting, een fair-trade koffiecorner, waar men gratis koffie of wat anders kan drinken, dragen daartoe bij. Het doel is dat de klant zich even kan onttrekken aan het jachtige bestaan en een oase van rust te schenken aan degene die een boek wat langer wil bekijken alvorens tot een aankoop over te gaan.

Het assortiment in het souterrain bestaat ook uit kantoorartikelen met onder anderen FSC gecertificeerde producten. Zo neemt ook eigenaar G.J. Pontier z’n verantwoordelijkheid als duurzaam ondernemer.

Het souterrain leent zich bovendien voor het houden van signeersessies, lezingen, personeelsbijeenkomsten, managementtrainingen en wat de klant nog meer wil, een en ander in overleg. Door het interieur flexibel te houden is het mogelijk in te spelen op de veranderende rol die de boekhandel nu speelt, en in de nabije toekomst zal spelen. Een doordacht concept, de visie van eigenaar G.J. Pontier, de aandacht voor de klant, dat alles maakt van onze boekhandel een boekhandel die mee veert met conjunctuur en klantenvertrouwen. Een bedrijf dat de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet.

Gerelateerde berichten


Contactgegevens

Veerplein 33-35

3131 CX Vlaardingen

pontier@plantage.nl

010 - 435 88 22

www.plantagepontier.nl

Locatie