Museum Vlaardingen


Museum Vlaardingen: leven met water, vroeger, nu en later

In Museum Vlaardingen ontdek je de verhalen over de stad, de regio en de wisselwerking tussen mens en water.

Ontdek hoe de oudste bewoners al vroeg leerden hoe zij in dit waterrijke gebied konden overleven. Leer alles over de Slag bij Flardinga in 1018, de eerste grote veldslag in de geschiedenis van het toekomstige graafschap Holland. Ervaar hoe de typisch Nederlandse haring heeft gezorgd voor welvaart en bedrijvigheid in havenstad Vlaardingen. En zie hoe de delta, als bron van werkgelegenheid en welzijn, nog steeds een belangrijke stempel drukt op deze kleurrijke samenleving aan de rand van het water…

Met verschillende vaste tentoonstellingen en een aantrekkelijk programma van tijdelijke tentoonstellingen, evenementen is er voor jong en oud altijd wat te zien en te doen in Museum Vlaardingen. Kijk op www.museumvlaardingen.nl voor het actuele programma of volg ons via Facebook, Instagram of Twitter.

Museumwinkel en VVV
Op zoek naar een bijzonder cadeau of een interessant boek? In onze Museumwinkel tref je tal van leuke, vrolijke, informatieve en creatieve Vlaardingse producten aan, naast boeken over de geschiedenis van de visserij en van de stad. Onder de naam 'Made in Vlaardingen' presenteren plaatselijke producenten zich met eigenzinnige producten. De museumwinkel is tevens het VVV-agentschap Vlaardingen. Wij informeren je graag over de mogelijkheden om de omgeving te ontdekken. Uiteraard kun je hier ook terecht voor verschillende cadeaubonnen en kleine souvenirs.

Uw evenement in Museum Vlaardingen
Op een unieke locatie aan de haven, in het historische hart van Vlaardingen, biedt Museum Vlaardingen diverse mogelijkheden voor de organisatie van een receptie, diner, symposium, workshop of training. Je kunt jouw gasten nog meer bieden door je activiteit uit te breiden met bijvoorbeeld een rondleiding in het museum. Gaan jullie binnenkort trouwen? Museum Vlaardingen is een trouwlocatie van de gemeente Vlaardingen. We geven je graag meer informatie via info@museumvlaardingen.nl.

Gerelateerde berichten


Contactgegevens

Westhavenkade 54

3131 AG Vlaardingen

mail@museumvlaardingen.nl

010-434 87 22

www.museumvlaardingen.nl

Openingstijden

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

gesloten

10.00 - 17.00

10.00 - 17.00

10.00 - 17.00

10.00 - 17.00

10.00 - 17.00

12.00 - 17.00Locatie