Agenda

Zondag 5 februari

05-02-2023 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Archeologisch Erf Masamuda

VLAARDINGEN – In de Broekpolder vindt u aan het Klokbekerpad 1 het Educatief Archeologisch Erf Masamuda. Aan de hand van opgegraven restanten van een woning uit de Steentijd (het Vlaardingen Cultuurhuis) en woningen uit de Middeleeuwen zijn deze huizen gereconstrueerd. Materialen en technieken zoals ze in die periodes zijn toegepast zijn nu ook gebruikt. Hier kunt u iedere zondag van 12.00 tot 16.00 uur zien en leren hoe mensen vroeger leefden. De toegang is gratis.

Kijken op gevoel

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen aan de Westhavenkade 54 is een expositie te zien met werken van de Vlaardingse kunstenaar Willem Brinkman (1911 -1983). Brinkman was een gedreven en veelzijdig kunstschilder, ceramist, kunstverzamelaar en -handelaar. Zijn oeuvre kent een breed scala aan stijlen; van figuratief en surrealistisch tot modern abstract. In de tentoonstelling ontdek je het werk van deze veelzijdige Vlaardingse kunstenaar door de ogen van zijn dochters.

Kunst van Tia Sprott in het Zonnehuis

VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de dillenburgsingel 5 zijn tot 6 mei schilderijen en beelden te zien van Tia Sprott. Tia Sprott  werkt voornamelijk met acryl, mix media en soms met pastelkrijt.  Voor haar beelden gebruikt ze veel restmateriaal, gips, tegellijm, powertex, en zelf hardende klei. Deze werken zijn uiteraard ook uniek. Haar stijl is niet in een hokje te plaatsen.