Agenda

Zaterdag 9 juli

09-07-2022 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Boekenmarkt en weggeefwinkel in de Windwijzer

VLAARDINGEN - In de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 kunt u iedere maandag van 09.30 tot 12.00 uur terecht bij de boekenmarkt en weggeefwinkel. U kunt dan naar hartelust snuffelen in een gevarieerd aanbod van duizenden boeken. Ook iedere tweede zaterdag van de maand wordt deze activiteit georganiseerd, dan van 09.00 tot 12.00 uur.

Strijd om Vrijheid: 1000 jaar Nederland in Playmobil

VLAARDINGEN – In museum Vlaardingen is tot en met 30 oktober een tentoonstelling te zien van meer dan 4000 Playmobilpoppetjes, paarden, schepen en kastelen. Ze vertellen de geschiedenis van Nederland. Van de Slag bij Vlaardingen tot de Slag bij Waterloo en van de moord op Graaf Floris V tot de moord op Willem van Oranje: twaalf belangrijke historische gebeurtenissen vertellen het verhaal van Nederland ‘groots in het klein'.

Wildlife en Nature foto’s in de Groene Luiken

VLAARDINGEN - Martina van Raad-Stijnen exposeert in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Martina brengt beelden dichtbij, die weinig mensen met het blote oog kunnen waarnemen. Ze heeft een passie voor vogelfotografie en dan ook nog speciaal de roofvogels. Ze vangt de vogels met haar lens strijdend in de lucht om een prooi. Maar we zien ook twee vogels van ongelijke grote tetterend op een boomstam beiden met hun bek wijd open. De expositie is dagelijks van 13.00 tot -16.00 uur gratis te bekijken tot 25 juli.

Expositie over banketbakkerij Jan Boer in het Streekmuseum

VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een expositie te zien over banketbakkerij Jan Boer. Boer begon in 1915 zijn banketbakkerij en een tearoom in een voormalige dokterswoning aan de Westhavenplaats. Allerlei bakkersartikelen en de inventaris van de tearoom vertellen het verhaal over deze banketbakkerij. De tentoonstelling is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand te zien van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Open Dag op Volkstuincomplex Zuidbuurt

VLAARDINGEN - Volkstuinvereniging Zuidbuurt ortganiseert op zaterdag 9 juli van 12.00 tot 18.00 uur een Open Dag op het complex aan de Zuidbuurtseweg 6. te organiseren op het volkstuinencomplex vtv Zuidbuurt, Zuidbuurtseweg 6 in Vlaardingen. Rondom verenigingsgebouw 't Tolhuis en het Tolhuisplein staan diverse kraampjes waar bezoekers terecht kunnen voor plantjes, kunst, brocante, tuingereedschappen en natuurlijk lekkere hapjes en drankjes, en nog veel meer. Er is live muziek van muzikanten van de volkstuintjes zelf: drie dames en één heer vormen het muzikale gezelschap Comme ci comme ça. Tevens speelt de gezellige coverband Potbelly's Revenge. Er is een sneltekenaar die karikatuurportretten tekent. Natuurlijk is er ook weer het Rad van Fortuin met prachtige prijzen. Nieuw dit jaar is een rondleiding over het mooie tuincomplex, langs verschillende inspirerende volkstuintjes!

Orgelconcert in de Grote Kerk

VLAARDINGEN - Het orgelconcert in de Grote Kerk op de Markt wordt zaterdagmiddag 9 juli verzorgd door Olga Malkina (piano) en Peter van Kranenburg (orgel). Op het programma staan werken van o.a. Bach, Guilmant, Debussy en Lefébure-Wély. Het concert begint om 15.15 uur en de toegang is gratis.