Agenda

Zondag 3 juli

03-07-2022 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Ode aan het stadspark: wandeling door het Hof en Oranjepark

VLAARDINGEN - In museum Vlaardingen is tot en met 3 juli een zomerse tentoonstelling te zien met het stadspark in de hoofdrol. Unieke foto's  van bezoekers en evenementen in de Vlaardingse stadsparken het Hof en het Oranjepark, aangevuld met schilderijen, tekeningen en andere kunstwerken, waarin het stadspark centraal staat.

Strijd om Vrijheid: 1000 jaar Nederland in Playmobil

VLAARDINGEN – In museum Vlaardingen is tot en met 30 oktober een tentoonstelling te zien van meer dan 4000 Playmobilpoppetjes, paarden, schepen en kastelen. Ze vertellen de geschiedenis van Nederland. Van de Slag bij Vlaardingen tot de Slag bij Waterloo en van de moord op Graaf Floris V tot de moord op Willem van Oranje: twaalf belangrijke historische gebeurtenissen vertellen het verhaal van Nederland ‘groots in het klein'.

Wildlife en Nature foto’s in de Groene Luiken

VLAARDINGEN - Martina van Raad-Stijnen exposeert in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Martina brengt beelden dichtbij, die weinig mensen met het blote oog kunnen waarnemen. Ze heeft een passie voor vogelfotografie en dan ook nog speciaal de roofvogels. Ze vangt de vogels met haar lens strijdend in de lucht om een prooi. Maar we zien ook twee vogels van ongelijke grote tetterend op een boomstam beiden met hun bek wijd open. De expositie is dagelijks van 13.00 tot -16.00 uur gratis te bekijken tot 25 juli.

150 jaar Nieuwe Waterweg: Rivierzone Essay

VLAARDINGEN - Fotograaf Jeroen Musch fotografeerde in opdracht van Museum Vlaardingen de afgelopen jaren de Vlaardingse oevers langs de Nieuwe Maas. Het resultaat is een rauw beeld van een omgeving waar transitie, ontwikkeling en bedrijvigheid continu in contrast staan met het eeuwig doorstromende water. Te zien in Museum Vlaardingen tot en met 3 juli.

Expositie over banketbakkerij Jan Boer in het Streekmuseum

VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een expositie te zien over banketbakkerij Jan Boer. Boer begon in 1915 zijn banketbakkerij en een tearoom in een voormalige dokterswoning aan de Westhavenplaats. Allerlei bakkersartikelen en de inventaris van de tearoom vertellen het verhaal over deze banketbakkerij. De tentoonstelling is iedere zaterdag en iedere eerste zondag van de maand te zien van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.