Agenda

Dinsdag 28 juni

28-06-2022 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Zingen bij Mannenkoor Orpheus

VLAARDINGEN - Mannenkoor Orpheus repeteert elke dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Remonstrantse kerk aan de Hoflaan 39 in Vlaardingen. Inloop vanaf 19.00 uur met een kop koffie. Tijdens de pauze een drankje en na afloop gelegenheid voor een drankje en een hapje, maar uiteraard pas na het zingen. Kom vrijblijvend langs om uw stem ook eens buiten de badkamer te laten horen. 

Lunch en activiteiten in Buurtkamer Oost

VLAARDINGEN – Iedere dinsdag in Buurtkamer Oost in de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95: lunch vanaf 12.30 en aansluitend vanaf 13.30 uur een wisselend programma met Bingo, spelletjes, knutselen een quiz of een lezing waar onze bezoekers iets aan hebben. De activiteiten zijn gratis, voor de lunch betaal je € 2,50 (aanmelden bij Bep Maurits, tel. 06- 243 45 376.

Ode aan het stadspark: wandeling door het Hof en Oranjepark

VLAARDINGEN - In museum Vlaardingen is tot en met 3 juli een zomerse tentoonstelling te zien met het stadspark in de hoofdrol. Unieke foto's  van bezoekers en evenementen in de Vlaardingse stadsparken het Hof en het Oranjepark, aangevuld met schilderijen, tekeningen en andere kunstwerken, waarin het stadspark centraal staat.

Inloophuis de Vlaardingse Boei geopend

VLAARDINGEN - Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, een veilige plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje of activiteiten. De Vlaardingse Boei is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Wildlife en Nature foto’s in de Groene Luiken

VLAARDINGEN - Martina van Raad-Stijnen exposeert in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Martina brengt beelden dichtbij, die weinig mensen met het blote oog kunnen waarnemen. Ze heeft een passie voor vogelfotografie en dan ook nog speciaal de roofvogels. Ze vangt de vogels met haar lens strijdend in de lucht om een prooi. Maar we zien ook twee vogels van ongelijke grote tetterend op een boomstam beiden met hun bek wijd open. De expositie is dagelijks van 13.00 tot -16.00 uur gratis te bekijken tot 25 juli.

Strijd om Vrijheid: 1000 jaar Nederland in Playmobil

VLAARDINGEN – In museum Vlaardingen is tot en met 30 oktober een tentoonstelling te zien van meer dan 4000 Playmobilpoppetjes, paarden, schepen en kastelen. Ze vertellen de geschiedenis van Nederland. Van de Slag bij Vlaardingen tot de Slag bij Waterloo en van de moord op Graaf Floris V tot de moord op Willem van Oranje: twaalf belangrijke historische gebeurtenissen vertellen het verhaal van Nederland ‘groots in het klein'.

150 jaar Nieuwe Waterweg: Rivierzone Essay

VLAARDINGEN - Fotograaf Jeroen Musch fotografeerde in opdracht van Museum Vlaardingen de afgelopen jaren de Vlaardingse oevers langs de Nieuwe Maas. Het resultaat is een rauw beeld van een omgeving waar transitie, ontwikkeling en bedrijvigheid continu in contrast staan met het eeuwig doorstromende water. Te zien in Museum Vlaardingen tot en met 3 juli.