Agenda

Donderdag 27 januari

27-01-2022 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Vlaardingen in het licht van de jaren 50

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen zijn 23 werken te zien die eerder in 1954 al in Vlaardingen waren te zien tijdens de ‘Paletmanifestatie’. Toon Vlaardingen zoals het is en zoals het was, was destijds de opdracht aan de kunstenaars. De manier waarop 23 van de 74 kunstenaars het thema destijds uitwerkten, kunt u nu weer gaan bekijken. 

Wil van der Hart exposeert in De Groene Luiken

VLAARDINGEN - Wil van der Hart (1951) exposeert tot 31 januari zijn olieverfdoeken in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 in Vlaardingen. Wil is een Schiedamse amateurschilder en experimenteert ook graag met keramiekbeelden. Het werk van Wil kenmerkt zich meestal in een realistische stijl van werken. De onderwerpen worden vaak van internet gehaald en zijn heel divers van grootte en inhoud. Letterlijk voor ‘Elk wat Wils’. De expositie is dagelijks te zien tijdens openingstijden van 13.00 tot 16.00u. De Groene Luiken hanteert de Coronavoorschriften van het ministerie.

Rijnmondiaal: beeldende poëzie uit de regio


VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen is de tentoonstelling Rijnmondiaal te zien. Beeldende kunst uit regio Rijnmond kent een eigen poëzie, die gekenmerkt wordt door humor en ironie, geworteld in de realiteit. De beeldende kunst uit de Rijnmond kan zich moeiteloos meten met kunstuitingen uit de rest van de wereld. Vandaar de naam Rijnmondiaal. Voor deze tentoonstelling zijn zestien kunstenaars geselecteerd die de eigentijdse beeldende kunst uit de regio Rijnmond vertegenwoordigen.

Inloophuis de Vlaardingse Boei geopend

VLAARDINGEN - Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, een veilige plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje of activiteiten. De Vlaardingse Boei is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Lunchconcert in de Grote Kerk

VLAARDINGEN - Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 27 januari tijdens het wekelijkse lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van o.a. Buck, Faulkes, Smart en Archer. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date