Agenda

Zondag 5 december

05-12-2021 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Vlaardingen in het licht van de jaren 50

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen zijn 23 werken te zien die eerder in 1954 al in Vlaardingen waren te zien tijdens de ‘Paletmanifestatie’. Toon Vlaardingen zoals het is en zoals het was, was destijds de opdracht aan de kunstenaars. De manier waarop 23 van de 74 kunstenaars het thema destijds uitwerkten, kunt u nu weer gaan bekijken. 

Portretten in Olieverf in aanloophuis De Groene Luiken

VLAARDINGEN - De Schiedamse kunstenaar Hans de Groot (1955) exposeert tot 6 december in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 met portretten in olieverf. De expositie in De Groene Luiken omvat een dertigtal van zijn werken. Dat werk kenmerkt zich met name door het impressionistische karakter waarbij het weergeven van een sfeer vaak belangrijker is dan het precies uitwerken van de gelaatskenmerken van de geportretteerde. De expositie is dagelijks te zien van 13.00  tot 16.00 uur m.u.v. de maandag.

Rijnmondiaal: beeldende poëzie uit de regio

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen is de tentoonstelling Rijnmondiaal te zien. Beeldende kunst uit regio Rijnmond kent een eigen poëzie, die gekenmerkt wordt door humor en ironie, geworteld in de realiteit. De beeldende kunst uit de Rijnmond kan zich moeiteloos meten met kunstuitingen uit de rest van de wereld. Vandaar de naam Rijnmondiaal. Voor deze tentoonstelling zijn zestien kunstenaars geselecteerd die de eigentijdse beeldende kunst uit de regio Rijnmond vertegenwoordigen.

Pietenfeest op Stadsboerderij Holywood

VLAARDINGEN – Vandaag is er Pietenfeest op stadsboerderij Holywood. Er is tussen 14.00 en 16.00 uur een speciaal pietenparcours samengesteld. Wie al deze proeven heeft overwonnen krijgt natuurlijk een welverdiend pietendiploma. Als hulp-piet mag je dan ook op de foto met de boerderij-pieten! De activiteitenkaart is te koop voor vijf euro. De volledige opbrengst wordt in het voortbestaan van de boerderij gestoken! Komen jullie ook?