Agenda

Donderdag 2 december

02-12-2021 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Inloophuis de Vlaardingse Boei geopend

VLAARDINGEN - Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, een veilige plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje of activiteiten. De Vlaardingse Boei is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Vlaardingen in het licht van de jaren 50

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen zijn 23 werken te zien die eerder in 1954 al in Vlaardingen waren te zien tijdens de ‘Paletmanifestatie’. Toon Vlaardingen zoals het is en zoals het was, was destijds de opdracht aan de kunstenaars. De manier waarop 23 van de 74 kunstenaars het thema destijds uitwerkten, kunt u nu weer gaan bekijken. 

Portretten in Olieverf in aanloophuis De Groene Luiken

VLAARDINGEN - De Schiedamse kunstenaar Hans de Groot (1955) exposeert tot 6 december in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 met portretten in olieverf. De expositie in De Groene Luiken omvat een dertigtal van zijn werken. Dat werk kenmerkt zich met name door het impressionistische karakter waarbij het weergeven van een sfeer vaak belangrijker is dan het precies uitwerken van de gelaatskenmerken van de geportretteerde. De expositie is dagelijks te zien van 13.00  tot 16.00 uur m.u.v. de maandag.

Rijnmondiaal: beeldende poëzie uit de regio

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen is de tentoonstelling Rijnmondiaal te zien. Beeldende kunst uit regio Rijnmond kent een eigen poëzie, die gekenmerkt wordt door humor en ironie, geworteld in de realiteit. De beeldende kunst uit de Rijnmond kan zich moeiteloos meten met kunstuitingen uit de rest van de wereld. Vandaar de naam Rijnmondiaal. Voor deze tentoonstelling zijn zestien kunstenaars geselecteerd die de eigentijdse beeldende kunst uit de regio Rijnmond vertegenwoordigen.

Lunchconcert in de Grote Kerk

VLAARDINGEN - Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 2 december tijdens zijn 2350ste lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van o.a. Bach, Du Mage en Hoyer. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis.