Agenda

Zaterdag 30 oktober

30-10-2021 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Molen Aeolus open voor publiek

VLAARDINGEN – Molen Aeolus aan de Kortedijk is iedere laatste zaterdag van de maand van 110.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Vanaf de balie kan worden genoten van het mooie uitzicht. De molengidsen zijn aanwezig en vertellen het publiek graag meer over de geschiedenis, de functie en de werking van de authentieke korenmolen van Vlaardingen.

Foto-expositie: ‘Wat doe jij in Vredesnaam?

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen is de foto-expositie  ‘Wat doe jij in Vredesnaam?’ te zien.  Fotografen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis gingen aan de slag met het thema van de Vredesweek 2021: ‘Op weg naar een inclusieve samenleving’, een samenleving waarin iedereen gezien en gehoord wordt, ongeacht afkomst, sociale status of beperking. Zij brengen ‘inclusie’ ten opzichte van ‘exclusie' in beeld. En ook de kernvraag van de PAX Vredesweek: Wat doe jij in Vredesnaam?. Het resultaat wordt tot en met 31 oktober getoond. 

Portretten in Olieverf in aanloophuis De Groene Luiken

VLAARDINGEN - De Schiedamse kunstenaar Hans de Groot (1955) exposeert tot 6 december in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 met portretten in olieverf. De expositie in De Groene Luiken omvat een dertigtal van zijn werken. Dat werk kenmerkt zich met name door het impressionistische karakter waarbij het weergeven van een sfeer vaak belangrijker is dan het precies uitwerken van de gelaatskenmerken van de geportretteerde. De expositie is dagelijks te zien van 13.00  tot 16.00 uur m.u.v. de maandag.

Vlaardingen in het licht van de jaren 50

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen zijn 23 werken te zien die eerder in 1954 al in Vlaardingen waren te zien tijdens de ‘Paletmanifestatie’. Toon Vlaardingen zoals het is en zoals het was, was destijds de opdracht aan de kunstenaars. De manier waarop 23 van de 74 kunstenaars het thema destijds uitwerkten, kunt u nu weer gaan bekijken.