Agenda

Vrijdag 29 oktober

29-10-2021 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Vlaardingen in het licht van de jaren 50

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen zijn 23 werken te zien die eerder in 1954 al in Vlaardingen waren te zien tijdens de ‘Paletmanifestatie’. Toon Vlaardingen zoals het is en zoals het was, was destijds de opdracht aan de kunstenaars. De manier waarop 23 van de 74 kunstenaars het thema destijds uitwerkten, kunt u nu weer gaan bekijken. 

Inloophuis de Vlaardingse Boei geopend

VLAARDINGEN - Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, een veilige plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje of activiteiten. De Vlaardingse Boei is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Portretten in Olieverf in aanloophuis De Groene Luiken

VLAARDINGEN - De Schiedamse kunstenaar Hans de Groot (1955) exposeert tot 6 december in aanloophuis De Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 met portretten in olieverf. De expositie in De Groene Luiken omvat een dertigtal van zijn werken. Dat werk kenmerkt zich met name door het impressionistische karakter waarbij het weergeven van een sfeer vaak belangrijker is dan het precies uitwerken van de gelaatskenmerken van de geportretteerde. De expositie is dagelijks te zien van 13.00  tot 16.00 uur m.u.v. de maandag.

Foto-expositie: ‘Wat doe jij in Vredesnaam?

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen is de foto-expositie  ‘Wat doe jij in Vredesnaam?’ te zien.  Fotografen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis gingen aan de slag met het thema van de Vredesweek 2021: ‘Op weg naar een inclusieve samenleving’, een samenleving waarin iedereen gezien en gehoord wordt, ongeacht afkomst, sociale status of beperking. Zij brengen ‘inclusie’ ten opzichte van ‘exclusie' in beeld. En ook de kernvraag van de PAX Vredesweek: Wat doe jij in Vredesnaam?. Het resultaat wordt tot en met 31 oktober getoond. 

Halloween Disco Party bij wijkvereniging Indische Buurt

VLAARDINGEN – Op vrijdag 29 oktober is er voor de kids van zes tot en met dertien jaar weer een waanzinnige Halloween disco party in wijkcentrum Indische Buurt aan de Floreslaan 61. Je kunt terecht van 19.00 tot 21.00 uur. De toegangsprijs is een euro. Kom verkleed en maak kans op leuke prijzen.