Agenda

Donderdag 23 september

23-09-2021 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Bassie & Adriaan: een schat aan herinneringen

VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is de tentoonstelling ‘Bassie & Adriaan: een schat aan herinneringen' te zien. De expositie is een reis door zowel het professionele als persoonlijke leven van de twee broers. Dit wordt ondersteund met originele attributen, rekwisieten en foto- en filmmateriaal. Drie thema’s, soms overlappend in tijd, vertellen over de belangrijkste periodes uit het artiestenbestaan van Bas en Aad van Toor: The Crocksons, Bassie & Adriaan Live en Bassie & Adriaan op tv. Kijk mee achter de schermen van het leven van Bas en Aad van Toor in Vlaardingen en sta bij de Wall of Fame stil bij de lange, succesvolle carrière van misschien wel de beroemdste broers van Nederland.

Inloophuis de Vlaardingse Boei geopend

VLAARDINGEN - Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, een veilige plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje of activiteiten. De Vlaardingse Boei is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Fotografie in de Groene Luiken

VLAARDINGEN - De leden van de Amateur Fotografie Vereniging Vlaardingen (AFVV) exposeren tot 4 oktober met foto’s rond de thema’s 'Vlaardingen' en 'Natuur' in het Aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. In het aanloophuis hangen 27 werken, veel herkenbare beelden vanuit de omgeving. De expositie is te zien op donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Vanaf augustus komt daar ook de woensdagmiddag bij.

Foto-expositie: ‘Wat doe jij in Vredesnaam?

VLAARDINGEN – In Museum Vlaardingen is de foto-expositie  ‘Wat doe jij in Vredesnaam?’ te zien.  Fotografen uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis gingen aan de slag met het thema van de Vredesweek 2021: ‘Op weg naar een inclusieve samenleving’, een samenleving waarin iedereen gezien en gehoord wordt, ongeacht afkomst, sociale status of beperking. Zij brengen ‘inclusie’ ten opzichte van ‘exclusie' in beeld. En ook de kernvraag van de PAX Vredesweek: Wat doe jij in Vredesnaam?. Het resultaat wordt tot en met 31 oktober getoond.

Lunchconcert in de Grote Kerk

VLAARDINGEN - Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 23 september tijdens het wekelijkse lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van o.a. Krebs, Marpurg en Pitsch. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis.