Agenda

Vrijdag 17 september

17-09-2021 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Bassie & Adriaan: een schat aan herinneringen

VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is de tentoonstelling ‘Bassie & Adriaan: een schat aan herinneringen' te zien. De expositie is een reis door zowel het professionele als persoonlijke leven van de twee broers. Dit wordt ondersteund met originele attributen, rekwisieten en foto- en filmmateriaal. Drie thema’s, soms overlappend in tijd, vertellen over de belangrijkste periodes uit het artiestenbestaan van Bas en Aad van Toor: The Crocksons, Bassie & Adriaan Live en Bassie & Adriaan op tv. Kijk mee achter de schermen van het leven van Bas en Aad van Toor in Vlaardingen en sta bij de Wall of Fame stil bij de lange, succesvolle carrière van misschien wel de beroemdste broers van Nederland.

Inloophuis de Vlaardingse Boei geopend

VLAARDINGEN - Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, een veilige plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje of activiteiten. De Vlaardingse Boei is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Overzichtstentoonstelling Arij Pleijsier in Museum Vlaardingen

VLAARDINGEN - Vanaf zaterdag 5 juni is in Museum Vlaardingen de tentoonstelling Arij Pleijsier: de terugkeer van een Vlaardings schildertalent te bezichtigen. Deze allereerste overzichtstentoonstelling volgt de artistieke carrière van Pleijsier (1819-1879), van zijn jeugd in Vlaardingen tot zijn successen in Amsterdam. Bij Pleijsier, zoon van een Vlaardingse aannemer, staan vooral maritieme onderwerpen centraal. Hij laat zich inspireren door beroemde 17de-eeuwse marineschilders en succesvolle tijdgenoten.

Fotografie in de Groene Luiken

VLAARDINGEN - De leden van de Amateur Fotografie Vereniging Vlaardingen (AFVV) exposeren tot 4 oktober met foto’s rond de thema’s 'Vlaardingen' en 'Natuur' in het Aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. In het aanloophuis hangen 27 werken, veel herkenbare beelden vanuit de omgeving. De expositie is te zien op donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Vanaf augustus komt daar ook de woensdagmiddag bij.