Agenda

Zaterdag 24 juli

24-07-2021 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Bassie & Adriaan: een schat aan herinneringen

VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is de tentoonstelling ‘Bassie & Adriaan: een schat aan herinneringen' te zien. De expositie is een reis door zowel het professionele als persoonlijke leven van de twee broers. Dit wordt ondersteund met originele attributen, rekwisieten en foto- en filmmateriaal. Drie thema’s, soms overlappend in tijd, vertellen over de belangrijkste periodes uit het artiestenbestaan van Bas en Aad van Toor: The Crocksons, Bassie & Adriaan Live en Bassie & Adriaan op tv. Kijk mee achter de schermen van het leven van Bas en Aad van Toor in Vlaardingen en sta bij de Wall of Fame stil bij de lange, succesvolle carrière van misschien wel de beroemdste broers van Nederland.

Overzichtstentoonstelling Arij Pleijsier in Museum Vlaardingen

VLAARDINGEN - Vanaf zaterdag 5 juni is in Museum Vlaardingen de tentoonstelling Arij Pleijsier: de terugkeer van een Vlaardings schildertalent te bezichtigen. Deze allereerste overzichtstentoonstelling volgt de artistieke carrière van Pleijsier (1819-1879), van zijn jeugd in Vlaardingen tot zijn successen in Amsterdam. Bij Pleijsier, zoon van een Vlaardingse aannemer, staan vooral maritieme onderwerpen centraal. Hij laat zich inspireren door beroemde 17de-eeuwse marineschilders en succesvolle tijdgenoten.

Woelige baren, veilige haven

VLAARDINGEN - Al honderd jaar heeft Vlaardingen een eigen museum, waar het rijke verleden van de stad te bewonderen is. Dit heugelijke feit laat Museum Vlaardingen, als rechtmatig opvolger van de Oudheidkamer, niet onopgemerkt voorbijgaan. Met de tentoonstelling Woelige baren, veilige haven. 100 jaar museum in Vlaardingen wordt u meegenomen in het verleden van het museum van de stad.  Met pronk- en topstukken uit de begintijd wordt het verleden van het museum opeens heel tastbaar.

Kinderactiviteiten op Stadsboerderij Holywood

VLAARDINGEN - Stadsboerderij Holywood organiseert deze zomervakantie extra activiteiten voor kinderen. Dat maakt de boerderij nog leuker dan anders. Waneer? Op zaterdag 24 juli, zondag 25 juli, zondag 1 augustus, zondag 8 augustus, zondag 15 augustus, zondag 22 augustus, zaterdag 28 augustus en zondag 29 augustus tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

Orgelconcert in de Grote Kerk

VLAARDINGEN - Het orgelconcert in de Grote Kerk op de Markt wordt zaterdagmiddag 24 juli verzorgd door Norbert Bartelsman. Op het programma staan werken van o.a. Rameau en Sweelinck. Het concert begint om 15.15 uur. De toegang is gratis en in de pauze wordt een kopje koffie of thee geschonken.