Agenda

Zaterdag 5 oktober

05-10-2019 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

De vis als gebruiksvoorwerp

VLAARDINGEN – In Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een tentoonstelling ingericht over de vis als gebruiksvoorwerp. Topstuk is een raam van een viswinkel uit 1822 uit hout gesneden en enige prenten waarop vissen zijn afgebeeld. De “Vis voorwerpen” zijn te zien tot eind december 2019 iedere zaterdag en eerste zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Schoon aan de haak – schilderachtig vissersleven

VLAARDINGEN - De tentoonstelling ‘Schoon aan de haak – schilderachtig vissersleven in Museum Vlaardingen belicht op bijzondere wijze de visserij vanuit een kunsthistorische hoek en verbindt deze met de cultuur van alledag. Circa 30 topstukken van de hand van onder andere de schilders Hendrik Willem Mesdag (1831-1915), Jozef Israëls (1824-1911), Bernardus Johannes Blommers (1845-1914) en Willy Sluiter (1873-1949) vormen de kern van deze tentoonstelling die is te zien van 21 juni tot en met 10 november.

Neuzelmarkt in de Wouthof

VLAARDINGEN – Vandaag is er weer Neuzelmarkt in het seniorencomplex de Wouthof aan de Baarnhoeve in Vlaardingen Holy. Van 11.30 tot ongeveer 15.00 uur zijn er allerlei spulletjes te koop. De opbrengst wordt besteed voor het ontspanningsfonds van de Wouthof.

Jubileumconcert Gospelkoor Expression

VLAARDINGEN - Gospelkoor Expression bestaat 25 jaar en viert dat zaterdag 5 oktober met een jubileumconcert in de Maranathakerk in de Professor Mekelstraat 255. Het koor brengt een selectie liederen ten gehore die de afgelopen 25 jaar in het repertoire voorbij zijn gekomen. Aanvang  19.30 uur. Kaarten te koop via concert.expression@gmail.com.

Mieke de Goede exposeert in de Groene Luiken

VLAARDINGEN – In aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 is een expositie te zien met werk van Mieke de Goede. Er zijn nieuwe en oude werken te zien met als thema ‘mens en natuur’. Er zijn ook een aantal objecten te zien, zoals een kamerscherm, een beschilderde etalagepop en figuren gemaakt van pavarol. Bo Huf, kleindochter van Mieke, exposeert ook mee. De expositie is van 16 september tot en met 28 oktober te zien, iedere dag van 13.00 tot 16.00 uur.

Orgelconcert in de Grote Kerk

VLAARDINGEN - Vanmiddag zullen de Vesper-cantorij o.l.v. Helma van der Windt en Aad Zoutendijk (orgel) het laatste zaterdagconcert in de Grote Kerk te Vlaardingen van dit jaar verzorgen. Op het programma staan werken van onder anderen Tunder, Calkin, Whitefield en Foot. Het concert begint om 15.15 uur. De toegang is gratis en in de pauze wordt een kopje koffie of thee geschonken.