Agenda

Zaterdag 14 september

14-09-2019 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Boekenmarkt en weggeefwinkel in de Windwijzer

VLAARDINGEN - In de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 kunt u iedere maandag van 09.30 tot 12.00 uur terecht bij de boekenmarkt en weggeefwinkel. U kunt dan naar hartelust snuffelen in een gevarieerd aanbod van duizenden boeken. Ook iedere tweede zaterdag van de maand wordt deze activiteit georganiseerd, dan van 09.00 tot 12.00 uur.

Jongkind onderweg – an artist is born

VLAARDINGEN - Het jaar 2019 is het 200ste geboortejaar van de kunstenaar Johan Barthold Jongkind. In Museum is een kleine, unieke expositie te zien over het leven van Jongkind in Vlaardingen en Maassluis. Jongkind maakte veel schetsen en schilderijen van het landschap van Midden-Delfland en locaties aan de trekvaart in het bijzonder. Museum Vlaardingen toont 10 tot 15 schilderijen en etsen van Jongkind uit de omgeving van Vlaardingen, Maassluis, Midden-Delfland, Delft en Overschie, verrijkt met historische attributen. 

Schoon aan de haak – schilderachtig vissersleven

VLAARDINGEN - De tentoonstelling ‘Schoon aan de haak – schilderachtig vissersleven in Museum Vlaardingen belicht op bijzondere wijze de visserij vanuit een kunsthistorische hoek en verbindt deze met de cultuur van alledag. Circa 30 topstukken van de hand van onder andere de schilders Hendrik Willem Mesdag (1831-1915), Jozef Israëls (1824-1911), Bernardus Johannes Blommers (1845-1914) en Willy Sluiter (1873-1949) vormen de kern van deze tentoonstelling die is te zien van 21 juni tot en met 10 november.

Tia Sprott exposeert in het Zonnehuis

VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is op dit moment een expositie te zien met werk van Tia Sprott. Sprott schildert op canvas en hout. Elk werk is uniek en wordt in vele lagen met veel liefde op doek overgebracht. Zij werkt voornamelijk met acryl, mix media en soms met pastelkrijt. Voor haar beelden gebruikt ze veel restmateriaal, gips, tegellijm, powertex, en zelfhardende klei. Deze werken zijn uiteraard ook uniek. Haar stijl is niet in een “hok” te plaatsen. Diversiteit, kleurrijk, vrolijkheid en humoristisch is haar kenmerk. De expositie is dagelijks te zien van 19 augustus tot 28 september.

Orgelconcert in de Grote Kerk

VLAARDINGEN - Het concert op zaterdag in de Grote Kerk op de Markt wordt zaterdagmiddag 21 september verzorgd door Schola Cantorum o.l.v. Peter
van Kranenburg en Aad Zoutendijk (orgel). Op het programma staat de "Messe pour les Convents" van François Couperin. Het concert begint om 15.15 uur. De toegang is gratis en in na afloop is er koffie of thee.