Agenda

Dinsdag 27 augustus

27-08-2019 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Jongkind onderweg – an artist is born

VLAARDINGEN - Het jaar 2019 is het 200ste geboortejaar van de kunstenaar Johan Barthold Jongkind. In Museum is een kleine, unieke expositie te zien over het leven van Jongkind in Vlaardingen en Maassluis. Jongkind maakte veel schetsen en schilderijen van het landschap van Midden-Delfland en locaties aan de trekvaart in het bijzonder. Museum Vlaardingen toont 10 tot 15 schilderijen en etsen van Jongkind uit de omgeving van Vlaardingen, Maassluis, Midden-Delfland, Delft en Overschie, verrijkt met historische attributen. 

Inloophuis de Vlaardingse Boei geopend

VLAARDINGEN - Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, een veilige plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje of activiteiten. De Vlaardingse Boei is open op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur, woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Tia Sprott exposeert in het Zonnehuis

VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is op dit moment een expositie te zien met werk van Tia Sprott. Sprott schildert op canvas en hout. Elk werk is uniek en wordt in vele lagen met veel liefde op doek overgebracht. Zij werkt voornamelijk met acryl, mix media en soms met pastelkrijt. Voor haar beelden gebruikt ze veel restmateriaal, gips, tegellijm, powertex, en zelfhardende klei. Deze werken zijn uiteraard ook uniek. Haar stijl is niet in een “hok” te plaatsen. Diversiteit, kleurrijk, vrolijkheid en humoristisch is haar kenmerk. De expositie is dagelijks te zien van 19 augustus tot 28 september.

Schoon aan de haak – schilderachtig vissersleven

VLAARDINGEN - De tentoonstelling ‘Schoon aan de haak – schilderachtig vissersleven in Museum Vlaardingen belicht op bijzondere wijze de visserij vanuit een kunsthistorische hoek en verbindt deze met de cultuur van alledag. Circa 30 topstukken van de hand van onder andere de schilders Hendrik Willem Mesdag (1831-1915), Jozef Israëls (1824-1911), Bernardus Johannes Blommers (1845-1914) en Willy Sluiter (1873-1949) vormen de kern van deze tentoonstelling die is te zien van 21 juni tot en met 10 november.

Expositie Nieuwe Vlaardingers

VLAARDINGEN – In de bibliotheek is tot en met 6 september de tentoonstelling van de portretten van Nieuwe Vlaardingers te zien. Deze expositie met zestien verhalen en portretten van nieuwkomers is te vinden in de Medialounge van de centrale bibliotheek, Waalstraat 100. De verhalen laten de motivatie en het doorzettingsvermogen zien van mensen die hun geboorteland in oorlog zijn ontvlucht en hier in Vlaardingen hun kansen om een nieuw leven op te bouwen, met beide handen aangrijpen.

Vakantie Bijbel Club

VLAARDINGEN – De Vakantie Bijbel Club wordt in de laatste week van de zomervakantie gehouden op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus. Het thema is dit jaar ‘Bouw je mee?’. Het is in de Sion Kerk, West Nieuwland 56 en van 14.00 - 16.00 uur. De toegang is gratis. Er is een gevarieerd programma met zingen, aan de slag met knutselen, bijbelverhaal en spelen. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom.