Agenda

Vrijdag 16 augustus

16-08-2019 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Schoon aan de haak – schilderachtig vissersleven

VLAARDINGEN - De tentoonstelling ‘Schoon aan de haak – schilderachtig vissersleven in Museum Vlaardingen belicht op bijzondere wijze de visserij vanuit een kunsthistorische hoek en verbindt deze met de cultuur van alledag. Circa 30 topstukken van de hand van onder andere de schilders Hendrik Willem Mesdag (1831-1915), Jozef Israëls (1824-1911), Bernardus Johannes Blommers (1845-1914) en Willy Sluiter (1873-1949) vormen de kern van deze tentoonstelling die is te zien van 21 juni tot en met 10 november.

Expositie Nieuwe Vlaardingers

VLAARDINGEN – In de bibliotheek is tot en met 6 september de tentoonstelling van de portretten van Nieuwe Vlaardingers te zien. Deze expositie met zestien verhalen en portretten van nieuwkomers is te vinden in de Medialounge van de centrale bibliotheek, Waalstraat 100. De verhalen laten de motivatie en het doorzettingsvermogen zien van mensen die hun geboorteland in oorlog zijn ontvlucht en hier in Vlaardingen hun kansen om een nieuw leven op te bouwen, met beide handen aangrijpen. 

Inloophuis de Vlaardingse Boei geopend

VLAARDINGEN - Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, een veilige plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje of activiteiten. De Vlaardingse Boei is open op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur, woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Jongkind onderweg – an artist is born

VLAARDINGEN - Het jaar 2019 is het 200ste geboortejaar van de kunstenaar Johan Barthold Jongkind. In Museum is een kleine, unieke expositie te zien over het leven van Jongkind in Vlaardingen en Maassluis. Jongkind maakte veel schetsen en schilderijen van het landschap van Midden-Delfland en locaties aan de trekvaart in het bijzonder. Museum Vlaardingen toont 10 tot 15 schilderijen en etsen van Jongkind uit de omgeving van Vlaardingen, Maassluis, Midden-Delfland, Delft en Overschie, verrijkt met historische attributen. 

Vlieg naar de Horizon in het Zonnehuis

VLAARDINGEN – In het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5 is tot 19 augustus een expositie te zien met als thema ‘Vlieg naar de horizon’. De expositie bevat allerlei werken van bewoners van Zonnehuisgroep Vlaardingen. Aan de muur hangen schilderijen, gemaakt door bewoners rond het thema horizon. Daarnaast hangen er ook diverse mobielen, met daaraan vrolijk versierde vlinders en vogels. In de vitrine zullen geboetseerde vogeltjes en vogelbeeldjes van papier-maché worden getoond.


Martha Fontijn in De Groene Luiken


VLAARDINGEN - Het werk van de Schiedamse Martha  Fontijn is tot 16 september in het aanloophuis De Groene Luiken te bekijken. Haar onderwerpen zijn meestal mensen, die zelden alleen geschilderd worden, maar vaker in een combinatie waarin een ieder zich in soort eigen wereld bevindt. Dat is duidelijk te zien op een doek waarop 4 Indiase vrouwen gekleed in sari met hun mobiel in de ene hand en de paraplu in de andere hand de waterval in zich opnemen en vastleggen. Die sfeer proef je ook in andere schilderijen. Tijdens de openingstijden van het aanloophuis aan de Oosthavenkade 8 bent u van harte welkom om de expositie te bekijken. Het aanloophuis is elke dag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Welkom!