Agenda

Donderdag 20 juni

20-06-2019 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Internationale Orgelweek Vlaardingen: Concert Het orgel in de salon

VLAARDINGEN - Internationale Orgelweek Vlaardingen: Concert Het orgel in de salon. Joris Verdin (harmonium, Mustel 1891) speelt werken van o.a. Saint-Saëns, Guilmant en Karg-Elert. Na de pauze “Het orgel in het theater”. Filmvertoning Steamboat Bill, Jr. (stomme film, 1928) op het orgel begeleid door Gijs van Schoonhoven. Locatie Grote Kerk Vlaardingen, aanvang 20.00 uur, toegang tien Euro.

Jongkind onderweg – an artist is born

VLAARDINGEN - Het jaar 2019 is het 200ste geboortejaar van de kunstenaar Johan Barthold Jongkind. In Museum is een kleine, unieke expositie te zien over het leven van Jongkind in Vlaardingen en Maassluis. Jongkind maakte veel schetsen en schilderijen van het landschap van Midden-Delfland en locaties aan de trekvaart in het bijzonder. Museum Vlaardingen toont 10 tot 15 schilderijen en etsen van Jongkind uit de omgeving van Vlaardingen, Maassluis, Midden-Delfland, Delft en Overschie, verrijkt met historische attributen.

Inloophuis de Vlaardingse Boei geopend

VLAARDINGEN - Kanker is ingrijpend voor de patiënt en de naasten. Dan is het belangrijk om een plek te hebben voor een gesprek met gelijkgestemden, waar je jezelf kunt zijn en even uit de medische wereld bent. Zo’n plek is de Vlaardingse Boei aan de Hoogstraat 168, een veilige plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje of activiteiten. De Vlaardingse Boei is open op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur, woensdag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Teeuw en Opmeer exposeren in het Zonnehuis

VLAARDINGEN - Marijke Teeuw en Lia Opmeer exposeren in de Brasserie van het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel 5. Lia Opmeer toont een aantal afbeeldingen van filmsterren en haar oude liefde bloemen, vlinders en andere onderwerpen. Het werk van Marijke Teeuw is een weergave van de stad Rotterdam van vroeger en nu in stadsgezichten. De expositie is te zien van 27 mei tot 8 juli. Iedereen is van harte welkom.

Internationale Orgelweek Vlaardingen: Het orgel als concertinstrument

VLAARDINGEN - Internationale Orgelweek Vlaardingen: Het orgel als concertinstrument. Organist Benjamin Alard (Frankrijk) speelt transcripties van
instrumentale muziek uit de ‘Grand Siècle’. Locatie Grote Kerk Vlaardingen; aanvang 12:45 en de toegang is gratis.