Agenda

Donderdag 24 mei

24-05-2018 Agenda

VLAARDINGEN - De rubriek agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar redactie@vlaardingen24.nl.

Rudi Atman exposeert in de Groene Luiken


VLAARDINGEN –Rudi Atman exposeert in aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8. Kenmerkend voor het werk van Atman is de grote mate van detail, zijn oog voor lichtinval en perspectief met meerdere verwijspunten. De gebouwen van het historische centrum van Schiedam komen veelvuldig terug in zijn werk en zijn ook in deze expositie te bewonderen. De expositie is tot 4 juni te zien, van zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 -17.00 uur en de andere dagen van 11.15 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00 uur.

Len Munnik exposeert in De Windwijzer


VLAARDINGEN – In De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 is een expositie te zien met werk van Len Munnik. Hij maakte tekeningen over de geschiedenis van Vlaardingen. De periode begint bij de Slag in 1018 en loopt tot nu als Fair Trade gemeente. Behalve deze tekeningen (in kleur) hangt er ook recent werk van Len. De expositie is te zien tot en met 8 juni, van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en vrijdag Van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Is getekend: De Slag bij Vlaardingen verbeeld

VLAARDINGEN - Van 12 mei tot en met 29 juli is in de Terrazohal van Museum Vlaardingen de tentoonstelling Is getekend. De Slag bij Vlaardingen verbeeld te zien. Deze expositie toont kunstwerken waarbij graaf Dirk III of de Slag bij Vlaardingen het onderwerp zijn. Naast een klein aantal historische werken is er hedendaags werk te zien van Rudi Atman, John Lourens, Leslie Gabrielse en John Rabou.

Lunchconcert in de Grote Kerk


VLAARDINGEN - Organist Aad Zoutendijk speelt donderdag 24 mei tijdens het wekelijkse lunchconcert in de Grote Kerk aan de Markt werken van Buxtehude, Druckenmüller, Couperin en Lidón. Het concert begint om 12.45 en de toegang is gratis.